Ο ιδανικός συνδυασμός μεγάλης διάρκειας ζωής και φυσικότητας:

Σύστημα για παράθυρα από ξύλο-αλουμίνιο

 

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική αλλά και η τάση για παθητική χρήση της ηλιακής ενέργειας και σπίτια χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, οδηγούν στην απαίτηση παραθύρων με ολοένα μεγαλύτερες επιφάνειες. Τα παράθυρα από ξύλο-αλουμίνιο ανταποκρίνονται σε αυτές τις απαιτήσεις ενώ παράλληλα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα: υψηλή εγγενής σταθερότητα, πολύ καλή θερμομόνωση και μια ποικιλία διαφορετικών σχεδίων. Επιπλέον, είναι εύκολα στη φροντίδα και με ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής. Η Sikkens Wood Coatings διαθέτει την ιδανική επίστρωση για την προστασία των παραθύρων και μια ελκυστική συλλογή για τη χρωματική διαμόρφωση.

Τα ξύλο και το αλουμίνιο αποτελούν μια ισχυρή ομάδα:

Το ξύλο δεν αναλαμβάνει μόνο τη στατική λειτουργία, αλλά ως φυσικό υλικό μεταδίδει και την αίσθηση της ικανοποίησης. Το αλουμίνιο προσφέρει προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, το οποίο εξασφαλίζει μια σταθερή ανθεκτικότητα. Τα παράθυρα από ξύλο-αλουμίνιο, πετυχαίνουν με αυτόν τον τρόπο τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας από τις κλιματικές συνθήκες καθώς και αποτελεσματική προστασία από πυρκαγιές καθώς αντέχουν στη φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Μέγιστη σταθερότητα και μεγάλη διάρκειας ζωής
Η αποτελεσματική προστασία από το αλουμίνιο προστίθεται στην ανθεκτικότητα του ξύλου και έτσι εξασφαλίζεται μια ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια ζωής των παραθύρων από ξύλο-αλουμίνιο. Υπάρχουν ωστόσο περαιτέρω πλεονεκτήματα: Χάρη στον σαφή διαχωρισμό των υλικών και των λειτουργιών, η θερμική διαστολή δεν αποτελεί πρόβλημα σύνδεσης ακόμα και σε περίπτωση μεγάλων διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Αντίθετα: Καθώς το ξύλο πρακτικά δεν αντιδρά στις διαφορές της θερμοκρασίας με αλλαγές στη διάσταση, τα ανοίγματα των αρμών δεν αποτελούν θέμα.

 

Επιπλέον, τα παράθυρα από ξύλο-αλουμίνιο προσφέρουν ελευθερία διαμόρφωσης, όπως κανένας άλλος συνδυασμός υλικών. Με τα καινοτόμα βερνίκια CETOL® και τις λαμπερές λάκες RUBBOL® διασφαλίζεται η τέλεια προστασία των επιφανειών και καθίσταται δυνατή η αρμονική και πλήρως εναρμονισμένη χρωματική διαμόρφωση.

 

Παραδείγματα με συστήματα επιστρώσεων για ξύλο-αλουμίνιο*

 
 
 
Υλικό εμποτισμού
Αστάρι
Ενδιάμεση επίστρωσηΤελική επίστρωσηΔιαφανής
Ξύλο κωνοφόρων δέντρων και MerantiΆλλα ξύλα τροπικών και πλατύφυλλων δέντρων
CETOL® WP 562 BPD**
CETOL® WP 566 CETOL® WP 566
CETOL® WM 665
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WM 610
CETOL® WM 675
CETOL® WM 680
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
CETOL® WF 973
CETOL® WF 950
CETOL® WF 955
CETOL® WF 980
Καλυπτικό
Ξύλο κωνοφόρων δέντρων και MerantiΆλλα ξύλα τροπικών και πλατύφυλλων δέντρων
CETOL® WP 562 BPD**
RUBBOL® WP 194 RUBBOL® WP 194
RUBBOL® WM 270***
RUBBOL® WF 378
RUBBOL® WF 380

CETOL® WM 270
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380
CETOL® WF 373
CETOL® WF 375
CETOL® WF 378
CETOL® WF 380

 

*

Τα συστήματα επιστρώσεων που αναγράφονται εδώ αποτελούν παραδείγματα. Λάβετε υπόψη τα αντίστοιχα τεχνικά φυλλάδια και ζητήστε συμβουλές από τους εξωτερικούς συνεργάτες της Sikkens Wood Coatings ή από το εργοστάσιο.

**

Σύμφωνα με το DIN 68800-3 (έκδοση: Φεβρουάριος 2012) στις κατασκευές από ξύλο-αλουμίνιο συνίσταται μόνο ένας εμποτισμός ενάντια στην κυάνωση. Αυτός μπορεί να γίνει σε συμφωνία με τον εργολάβο με το Cetol® WP 562BPD.

***

Για πεύκο συνιστούμε το Cetol® WM 675/WM 680 αντί για το Rubbol® WM 270 ως ενδιάμεση επίστρωση