Τεχνολογία Duraflex

Ελαστικότητα για υψηλή ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες

 

Η τεχνολογία Duraflex αντιπροσωπεύει τη μεγάλη διάρκεια ζωής και την εξαιρετική προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Με τη διαρκή ελαστικότητα του συστήματος επίστρωσης επιτυγχάνεται μια βέλτιστη ανθεκτικότητα υπό όλες τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ένα πειστικό επιχείρημα για τους πελάτες σας.

Χάρη στο βερνίκι διαρκούς ελαστικότητας – ιδιαίτερα σε μεταβολές της θερμοκρασίας – το προϊόν προσαρμόζεται ιδανικά στο υπόστρωμα του ξύλου. Το καινοτόμο μέσο προστασίας από το φως (στα βερνίκια) προσδίδει στην επίστρωση μια υψηλή και μακροπρόθεσμη προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Οι εξαιρετικές ιδιότητες διάχυσης του βερνικιού φροντίζει για μια ιδιαίτερα καλή ισορροπία υγρασίας του ξύλου. Με αυτές τις ιδιότητες του συστήματος επίστρωσης Duraflex εξασφαλίζεται μια ιδιαίτερα υψηλή ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.

 

Αυτό έχει αποδειχθεί και από δοκιμές έκθεσης σε καιρικές συνθήκες στο Q-Lab Weathering Research Service. Επιπλέον, το ινστιτούτο ερευνών ξύλου Fraunhofer Wilhelm-Klauditz-Institut (WKI) επιβεβαιώνει την υψηλή ελαστικότητα της επίστρωσης. Η πολύ καλή πρόσφυση και η αντοχή στις κρούσεις που προστατεύει από τη δημιουργία ρωγμών συγκαταλέγονται, επίσης, στα πλεονεκτήματα αυτής τεχνολογίας.

Για καλυπτικά και διαφανή συστήματα επιστρώσεων

Η Sikkens Wood Coatings προσφέρει, τόσο για τις καλυπτικές όσο και τις διαφανείς επιστρώσεις, ένα ολοκληρωμένο σύστημα με την καινοτόμο τεχνολογία Duraflex: Τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως ενδιάμεση είτε ως τελική επίστρωση.

 

Alle Produkte mit der Duraflex-Technologie verfügen über das SKH-KOMO-Produktzertifikat 33199 nach externen Prüfungen durch das SKH-Institut in den Niederlanden

Όλα τα προϊόντα με την τεχνολογία Duraflex διαθέτουν το πιστοποιητικό προϊόντος SKH-KOMO 33199 κατόπιν εξωτερικών δοκιμών από το ινστιτούτο SKH στην Ολλανδία

Εξαιρετικά ασυναγώνιστες ιδιότητες

Επίστρωση Duraflex
Συμβατικά βερνίκια
Ξύλο
Θερμότητα:
Το ξύλο απελευθερώνει την υγρασία και συρρικνώνεται. Η επίστρωση ακολουθεί την κίνηση του ξύλου χωρίς εμφάνιση ρωγμών.
Βροχή:
Η διείσδυση υγρασίας προκαλεί φούσκωμα του ξύλου. Ωστόσο η εύκαμπτη επίστρωση διαστέλλεται και εξασφαλίζει μια ελεγχόμενη απελευθέρωση της υγρασίας χάρη στις ιδιαίτερες ιδιότητες διάχυσης.
Χαλαζόπτωση:
Η μεγάλη ελαστικότητα και η αντοχή στις κρούσεις μειώνει τη δημιουργία ρωγμών.
Μεγάλη ηλιοφάνεια:
Η υπεριώδης ακτινοβολία απορροφάται από την επίστρωση. Έτσι το ξύλο και η επίστρωση παραμένουν άθικτα.
Πάγος και χιόνι:
Ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες το βερνίκι παραμένει ελαστικό και, μέσω της ικανότητας διάχυσης που διαθέτει, παρέχει μια ελεγχόμενη εξισορρόπηση υγρασίας.

Με μια ματιά

  • Διαρκής ελαστικότητα ιδιαίτερα σε μεταβολές της θερμοκρασίες
  • Εξαιρετική ανθεκτικότητα ενάντια στις επιδράσεις των καιρικών συνθηκών
  • Πολύ καλή πρόσφυση
  • Βέλτιστη διάρκεια ζωής
  • Ιδανική προσαρμογή στην υποδομή του ξύλου
  • Υψηλότερη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία μέσω του νέου καινοτόμου μέσου προστασίας από το φως
  • Μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του μέσου προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία
  • Ιδιαίτερα αποτελεσματική προστασία από την υγρασία χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες διάχυσης του βερνικιού
  • Μεγάλη αντοχή στις κρούσεις και τη δημιουργία ρωγμών